Ultraløberens DNA

Runcast - om løb for løbere
Ultraløberens DNA
Loading
/
Mette Birk Jensen er selv ultraløber. Hun bor og træner til dagligt i Thailand, men løb sine første 100 kilometer i Danmark, hvor ideen til Ultrakvinderne opstod. Bogen tager udgangspunkt i og forsøger at besvare de spørgsmål, hun selv stillede sig under sit første møde med de helt lange distancer. (Foto: Privat)

Fra den dag Mette Birk Jensen oplevede et ultraløb på sin egen krop, var hun hooked på de distancer, der ligger ud over maratondistancen.
Fascinationen af ultradistancerne som løber og Mettes naturlige nysgerrighed fik hende til at søge efter bøger om ultraløb og ultraløbere.
Men udvalget var begrænset på dansk og portrætter af kvindelige ultraløbere endnu mere sparsomt.
Som den handlingens kvinde, Mette er, tænkte hun, at hun da så bare selv måtte skrive bogen.
Resultatet ligger nu færdigt i bogform. “Ultrakvinderne  – om seje kvinder og ekstreme løb” hedder den.
200 sider spækket med portrætter af verdens sejeste ultrakvinder men også en bog fyldt med gode råd og indsigter i en verden af vilde løbedistancer og fantastiske anekdoter.
Runcast satte Mette  i stævne til en snak om bogen, hendes egen erfaring med ultraløb, de ultrakvinder hun har interviewet og ikke mindst, hvordan man som ny ultraløber kan nærme sig en verden, der bare er ultra.

Mettes bog er et fascinerende indblik i ultraverdenen.

Du kan købe “Ultrakvinderne – Om seje kvinder og ekstreme løb” som ebog hos Muusmann Forlag eller SAXO.com.

Mette deler både sine egne erfaringer med ultradistancerne, men har også interviewet nogle af de absolut mest fascinerende og stærkeste ultrakvinder i verden.
Mettes debut på 100 km foregik under hjemlige himmelstrøg på Samsø. Et lidt andet klima end det thailandske, hvor hun bor sammen med sin kæreste.