Alternative løbefællesskaber

Runcast episoder
Alternative løbefællesskaber
Loading
/
NBRO runners

Det er blevet helt vildt populært at løbe.

Man siger, at det er så let i forhold til andre sportsgrene. Der er ingen transport og ikke noget særligt udstyr udover løbeskoene. Det er bare at snøre dem og så ud af døren – ud på landevejen, ud i skoven, ud i den friske luft. Selvfølgelig kan man mødes med andre løbere i klubber eller et sted på ruten og så tage turen sammen. Men alligevel – langt flertallet løber alene.

Og så alligevel?

I de senere år er der poppet alternative løbefællesskaber op. Ved hjælp af de sociale medier som Facebook er det bare blevet så meget lettere at få kontakt med andre løbere, at mødes med andre løbere og løbe med andre løbere.

Men ofte ganske uforpligtende. Uden krav om betaling af kontingent. Men også uden egentlige trænere, udover den hjælp og vejledning, du kan få af dine venner.

Disse løbefællesskaber er dukket op i Århus, Aalborg, Odense, Holbæk og andre byer. Men den ældste – og en af de største grupper – er fra København.

Det er Nbro Running – og dem skal du høre om i denne episode af Runcast.


Shownotes

Jacob Ørholm
Jeg snakker i podcasten med Jacob Ørholm, der er én af medstifterne af NBRO Running.

NBRO running på Facebook. De har et godt stykke over 5000 medlemmer.

Se denne lille film om NBRO;

Og her en artikel om NBRO på Nikes hjemmeside

Der findes en del andre løbe fælleskaber på Facebook, hvor du kan finde mere information og links til deres hjemmesider;

Aarun (Aalborg)
Runaar (Århus)
Holrun (Holbæk)
Odense Runners
Mikkeler Running Club (tilsat øl).

appstore