Er løbetest for alle?

Runcast episoder
Er løbetest for alle?
Loading
/
29-årige Katharina Beckmann håber på at komme under 4 timer til Copenhagen Marathon. Submax- og en VO2maxtesten hos VO2LAB skulle give svaret på, om det er en mulighed.

Mens det altid har været kutyme for eliteløbere at få testet deres potentiale i forhold til træning og konkurrencer, har det været svært at komme i nærheden af denne form for test for os almindelige løbere.

Men i takt med at teknikken er blevet billigere, er denne form for løbetest rykket ud af laboratorierne og tilbydes nu motionsløberne til en fornuftig pris.

På Østerbro i København ligger VO2 Lab, der har specialiseret sig i at foretage en såkaldt submax test og en max test, hvorefter de ud fra resultaterne kan vejlede løberen i hvad han eller hun skal fokusere på i sin træning for at forbedre præstationen.

Runcast var en flue på væggen, da kæresteparret Katharina Beckmann på 29 år og Simon Sørensen på 33 år skulle testes op mod deres fælles store mål – København maraton under 4 timer.


Anders Spanggaard fra VO2LAB hjælper 33-årige Simon Sørensen på med udstyret, der skal måle hans maksimale iltoptagelse.
Det er en blodig affære, men man må lide for videnskaben. Simon fik taget små blodprøve under løbetesten for at fastslå hans syregrænse.
Katharina og Simon er – udover at være kærester – også medlemmer af løbeklubben Sparta i Købehavn. Det var faktisk her, de mødte hinanden.
Hvad der tidligere var forbeholdt de få eliteløbere er nu muligt for også motionsløberne.

Hos VO2LAB koster en Submax- og VO2maxtest 1.100 kroner. Du kan bestille tid via deres hjemmeside.

Det er også muligt at følge VO2LAB på Instagram og Facebook.