Flerdages løb i naturen – en guide til fastpacking

Runcast episoder
Flerdages løb i naturen - en guide til fastpacking
Loading
/
På med rygsækken og ud over stepperne – gerne over flere dage med overnatning i det fri.

I takt med at udendørslivet er blevet mere og mere populært både i udlandet men i høj grad også herhjemme i Danmark, er der opstået et forholdsvis nyt begreb indenfor løbesporten.

Fastpacking kaldes disciplinen, der er er en sammensmeltning af “fast backpacking”. 

Kort fortalt drejer det sig om at bevæge sig hurtigt over længere distancer – og ofte over flere dage – med alt hvad du skal bruge på ryggen.

Kaare Meldgaard har mere end 30 års erfaring med outdoorlivet, og guider dig i denne episode af Runcast igennem alle facetter af fastpacking løb.

Runcast fangede Kaare Meldgaard til en snak om fastpacking. I over 30 år har outdoorlivet været en stor del af Kaares hverdag, og selvom han har løbet særdeles hurtige tider på både maraton og i trailkonkurrencer er løb i naturen med oppakning på ryggen det, han holder allermest af.

Hvad er det der tiltrækker Kaare og alle de andre fastpackere. Er det fordi, vandring simpelthen går for langsomt, eller ligger det i tiden, at vi har større behov for kontakt med naturen og mindfulness på vores løbeture?

Udover løb har fastpacking elementer af hurtig trekking, overnatning i det fri og mange kilometer i benene.
37-årige Kaare Meldgaard befinder sig bedst på de smalle spor i naturen. Og gerne med en ganske let oppakning, der gør ham istand til at være afsted i flere dage i streg.

Du kan se nogle af Kaares fantastiske naturbilleder på hans Instagram-konto.

Kaare skriver blandt andet for trailmagasinet.dk, hvor du kan finde flere artikler om fastpacking.