Charity running – genvej til maratonnummeret

Runcast episoder
Runcast episoder
Charity running - genvej til maratonnummeret
Loading
/
Mike Skyte drømte om at løbe London Marathon og eneste mulighed for en garanteret plads var ved at løbe for en af de mange velgørenhedsorganisationer.

Har du først deltaget i ét maraton får du enten smag for mere, eller også tænker du ALDRIG mere. 

Er du blevet bidt af maratonbillen er det ikke ualmindeligt, at du kigger ud i verden for at deltage i de rigtigt store og helt vildt populære maraton. Men er det for eksempel New York eller London maraton, der er højest på din ønskeliste, er det desværre ikke bare lige at komme på deltagerlisten. Chancen for at vinde i lotteriet og blive udtrukket er lille og gerne nede i etcifrede procenter, og køber du deltagelse gennem en rejsearrangør er det ikke udsædvanligt, at du skal bestille flere år i forvejen. 

Den sidste mulighed er at løbe for en af de mange velgørenhedsorganisationer, der hvert år køber pladser til de populære maraton. Her forpligter du dig til at samle ind til en bestemt organisation mod at modtage et løbsnummer. 

Men hvordan foregår det egentlig  og er det let at få samlet nok penge ind?  Runcast satte Mike Skyte i stævne til en snak om charity running. I 2016 satte han sig for at løbe London Marathon, og den eneste mulighed for deltagelse var en billet gennem en indsamling til en velgørenhedsorganisation. 

Mike bor med sin kone og børn i Danmark, men hans accent afslører, at hans baggrund er lidt anderledes.

Mike samlede godt over 22.000 kroner ind til fordel for “Multiple Sclerosis Trust”. Så det var velfortjent, at han kunne sætte nummeret fast på brystet.
Mike har arbejdet en del år i London, og nød at kunne løbe midt ude på de normalt så trafikerede veje.