2017 – Uge #32

Vi samler op på ugens løbenyheder, hvor VM i atletik i London naturligvis har været altoverskyggende.


UGENS CITAT

“Det var noget lort. Den sidste kilometer gik jeg helt ned. Jeg fik det slet ikke til at stemme, og jeg har aldrig prøvet det på den her måde før. Jeg ved ikke, hvad der skete.”

Anna Emilie Møller efter sin VM-debut på 3.000 meter forhindringsløb, hvor hun endte på en ottendeplads (Politiken).


Abdi Ulads leverede et forrygende VM-maraton. Den klart bedste danske VM-præstation blev leveret søndag eftermiddag af Abdi Ulad. En vanvittig flot 13. plads i tiden 2:14:22 er det bedste danske internationale maratonresultat i mange år (TV2 Sport). – Det var varmt i solen, og det var faktisk en svær rute med mange sving. Men jeg følte mig ovenpå idag, sagde Abdi efter løbet (Dansk Atletik Forbund). Så du ikke Abdi løbe over målstregen, ligger der et lille videoklip online (Dansk Atletik Forbund/YouTube).

Sara Slott røg ud af semifinalen. Danmarks store 400 meter hæk stjerne løb sig først sikkert videre til semifinalen, hvor det dog ikke gik, som hun havde håbet. Niende bedste tid var lige uden for de otte kvalificerende (TV2 Sport). Jeg må indrømme, jeg er dybt rystet. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Jeg ved slet ikke, hvad der gik galt, sagde Sara umiddelbart efter det skuffende løb (DR).

Ole Hesselbjerg slog personlig rekord. Desværre formåede Ole Hesselbjerg ikke at løbe sig videre til finalen i 3.000 meter forhindringsløb, men han han kan være mere end tilfreds med sin indsats. Således var tiden 8:26,86 mellemdistanceløberens personlige rekord (DR).

Legenden Mo Farah takkede af med sejr. Mo Farah tog, som mange havde håbet på, guld på den klassiske 10.000 meter distance, hvor ikke engang lidt snublerier på den sidste runde, kunne forhindre sejren. Mo Farah stopper nu med at løbe 10.000 meter ved internationale mesterskaber, men vil fortsætte karrieren på maraton (The Telegraph). Missede du den fantastiske 10.000 meter finale kan den ses online (YouTube).

Danish Running Award. Vi slutter af med at kippe lidt med flaget for Danish Running Award, der løber af stablen den 24. august 2017 – og der er stadig billetter at få. Skønt at den danske løbescene formår at fejre sig selv med dette show, der er en del af Copenhagen Running Festival (Copenhagen Running Festival).