2017 – Uge #31

Efter en go’ lang sommerpause er det igen tid til at kigge ugen i løb og give dig de bedste links for at holde dig opdateret.


UGENS CITAT

“Wuhu!! 15.40 på 5000m. Jeg kan dermed kalde mig den 6. hurtigste dansker på distancen NOGENSINDE. Det er den hurtigste tid løbet siden 2003 og jeg er nu kun 16 sekunder fra hvad OL kravet var i Rio.”

Orienteringsløber Sara Alm, der henover sommeren tog hul på sin meget lovende atletikkarriere. Men Sara skifter ikke orienteringsløbet ud med atletikken lige med det første. Kort efter ovenstående udtalelse snuppede Sara suverænt guld i World Games på sprintdistancen.


VM i atletik i London. Og vi starter med at kigge lidt fremad, da VM i atletik i London skydes i gang i dag (4/8). Men vi skal vente til VMs 3. dag, før der kommer danskere i ilden. Det bliver med Ole Hesselbjerg, der søndag skal løbe indledende heat på 3.000 meter forhindring og Abdi Hakin Ulad der skal give den gas på maratondistancen. Men også Sara Slott og Anna Emilie Møller er med til VM, så der er masser af grund til at følge atletikkens creme de la creme. Dansk Atletik forbund giver dig en alle tiders oversigt over tidspunkterne, hvor de rødhvide farver bliver repræsenteret (Dansk Atletik Forbund).

Sara Slott lidt i tvivl om sine VM chancer. – Det kan blive sådan lidt fugl eller fisk, siger Sara Slott om sit kommende VM-løb i 400 meter hæk. Det fortæller hun fra den sidste træning op mod afrejsen til London. Sara Slott bekræfter, at formen er der, men timingen på hækken kan godt optimeres. (DR).

Har du hørt om “Fell running”? Fell running er også nogen gange defineret som bakke- eller bjergløb og er egentlig bare trailløb med et garanteret element af stigninger. Navnet stammer fra “the fells” i det nordlige Storbritanien, specielt dem i Lake District (Wikipedia). Har du lyst til at checke en prisvindende løbefilm ud om Fell running, kan du finde den vie løberne.dk eller Vimeo (løberne.dk / Vimeo).

KMD IRONMAN coming up! Den 20. august løber KMD IRONMAN af stablen for 5. gang i streg. Deltagere fra 50 nationer stiller til start for at gennemføre 3,8 kilometer havsvømning, 180 kilometer cykling for lige at slutte af med et maraton. Op til den fulde Ironman afvikles der iøvrigt den lidt mere tilforladelige KMD 4:18:4 hvor det “kun” drejer sig om 400 meter svøm, 18 kilometer cykling og 4 kilometer løb (løberne.dk / KMD IRONMAN).

Hvorfor kollapser Abdi? To ud af de tre gange Abdi Ulad har løbet maraton, er han kollapset på målstregene. Derfor samlede Team Danmark en lille gruppe eksperter for at finde årsagerne. De testede Abdi og optog hele forløbet på video – færdigredigeret blev det til en lille dokumentar på 2:59 min. (Team Danmark Youtube).