2017 – Uge #24

 

Velkommen til ugeposten fra Runcast – om løb for løbere…

Anna Møller debuterede til Diamond Leagu stævne i Oslo med en 9.plads, hvilket måske ikke i sig selv lyder voldsomt imponerende. Men det var i sæsonens hurtigste tid på 3.000 meter forhindring – kun 1,62 sekunder fra en ny dansk rekord.

Alligevel var Anna ikke helt på det rene med sin indsats;

“Det er sgu ikke tilfredsstillende. Jeg havde store forventninger til mig selv og havde forventet at løbe min personlige rekord, og så blev det overhovedet ikke til noget, sagde hun til TV2 Sport, der også har et kort videointerview med det danske løbefænomen.

Og nu vi er ved Anna Emilie Møller, så kunne Eremitageløbet i den forløbne uge præsentere hende som ambassadør for det hæderkronede løb i Dyrehaven nord for København. Sidste år slog Anna den 18 år gamle løbsrekord i imponerende 43.45 for den 13,3 kilometer udfordrende rute.

Der er grund til at kippe med det danske flag, når Helsingør på søndag den 18. juni danner rammen om europamesterskabet i triatlon – Ironman distancen.

Og der skulle være en rigtig god chance for, at der kan komme en dansker på podiet, da blandt andre Helle Frederiksen er hjemvendt fra USA for at deltage.

I et interview med DR Sporten lægger hun ikke skjul på, at hun har en ambition om at ende på sejrsskamlen som en af de bedste 3 kvinder.

Helle Frederiksen er indehaver af verdensrekorden i halv ironman og er den af de triatleter i verden, der tjener flest penge, men det virker som om, at hendes bopæl i USA gør, at der ikke har været så meget opmærksomhed om hende herhjemme i andedammen.

Så befinder du dig i det nordlige Sjælland på søndag, har du en unik lejlighed til at se nogle topatleter folde sig ud og måske blive vidne til en stor præstation fra Helle Frederiksen eller en af de andre danske ironmen n’ women.

I klippet fra DR skal du 5 min. og 39 sekunder ind, før indslaget med Helle Frederiksen dukker op.

Og så er der godt nyt til alle os løbere. I den evindelige diskussion om det nu er så sundt at løbe eller ej, viser ny forskning, at 1 times løbetræning forlænger dit liv med 7 timer.

Se det er da en nyhed, der er til at tage at føle på.

Det er Runner’s World der har nærlæst forskningsresultaterne og i en lang uddybende artikel forklarer baggrunden.

Således opmuntret og med bevidstheden om, at vi hver gang vi snører løbeskoene og bevæger os ud på vejene, i skoven eller på løbebåndet forlænger vores tid på denne skønne ord sætter vi punktum for denne ugepost.

Indtil næste uge – go’ løbetur…