2017 – Uge #14

Hej alle løbe aficionados – det er igen blevet tid til, at vi tager en tur i de virtuelle løbesko og kigger på ugens nyheder fra ind- og udland.

Og vi starter i den triste ende, da det igår – torsdag – kom frem, at den olympiske guldmedalist i maraton 2016 i Rio er fundet positiv ved en uanmeldt dopingtest.

Doping

Den 32-årige kenyaner, Jemima Sumgong, vandt ikke bare guld til de Olympiske Lege i 2016, men tog også sejren i London Marathon nogle måneder tidligere. Men disse sejrer blegner selvfølgelig i det mørke skær af den positive dopingtest for EPO – et stof vi kender så godt fra de omfattende dopingskandaler indenfor cykelsporten.

Hvis også B-prøven viser sig at være positiv vil det være et kæmpe slag for løbesporten i det afrikanske land – og iøvrigt for alle os andre, der elsker sporten.

Reuters har skrevet om skandalen her!

Største danske løbefænomen

Så har vi vist alle mere tiltro til det danske løbefænomen, Anna Emilie Møller. Og har du endnu ikke været inde på TV2 Sportslab og læse deres interaktive artikel om det danske løbefænomen, så skal du tage at gøre det nu.

TV2 har haft Anna Emilie Møller med til test på Københavns Universitet, hvor humanfysiolog Nikolai Nordsborg tester hendes fysik.

Og vi afslører ikke for meget ved at fortælle, at det er ikke mindre end imponerende data.

Vi snakker om en hvilepuls på 39 slag i minuttet og et kondital på 73 (der er det højeste kondital, der nogensinde er målt på Københavns Universitet. Til sammenligning skriver TV2 Sportlab, at verdenrekordindehaveren i maraton for kvinder, Paula Radcliffe, da hun var på hendes alder, havde et kondital på 70!

Det bliver ekstremt spændende at følge Anna Emilie Møller fremover, men indtil da, kan du læse hele den interaktive historie her.

Og mens vi er ved Anna Emilie Møller, så var hun og Simone Glad tirsdag gæster hos Liga på P3, hvor de i hele den første time af udsendelsen taler om oplevelserne med VM i Cross Country, om man kan feste og være eliteløber samtidig og skjulte forfatterambitioner. Snakken med de to løbefænomener starter 11:15 inde i udsendelsen, og du kan høre Liga podcasten med Simone Glad og Anna Emilie Møller her!

Ny løbschef til E-løbet

Og vi bliver i den hjemlige andedam med nyheden om, at Danmarks – og vistnok verdens – ældste motionsløb har fået ny løbschef.

Det blev Mikkel Hansen, der har en uddannelsesmæssig baggrund i sportsmanagement og markedsføringsøkonomi og både er løber og træner i KIF, der bliver den daglige leder af løbet, der den 8. oktober i år bliver løbet for 49. gang.

Mon Mikkel Hansen er en fornyelsens mand eller holder han fast i de mangeårige traditioner?

Det er BT (der også er medarrangør af E-løbet), der har en artikel om den nye løbschef.

Kun én enkelt gennemførte Barkley

Vi har tidligere skrevet her i ugeposten om det legendariske og myteomspundne Barkley Marathon. Du kan læse om det her og se traileren til den fantastisk dokumentar, du kan finde på Netflix.

I år var det John Kelly, der som den eneste gennemførte det vanvittige ultraløb indenfor tidsgrænsen på 60 timer – nemlig i tiden 59:30, mens den mega uheldige Gary Robbins formåede at misse med 6 sekunder.

Canadian Running har en stor reportage fra løbet med masser af videoklip – dén skulle du tage at fornøje dig med.

Kapløb med metro

Vi slutter denne uges rundtur af med et herligt klip med et alternativ til den daglige intervaltræning.

Se en gut løbe om kap med metroen i London. Han starter fra toget holder på en station, skal op på gaden, ned på den næste metrostation og nå ind i toget inden det igen kører. Tror du, han når det?

Det er BBC Three, der har eksperimentet på deres Facebookside!

…og så står Påsken for døren. Hvad kan indbyde mere til et par gode løbeture? Vi ses derude på landevejen!