2017 – Uge #11

Læn dig tilbage i stolen og få nyheder serveret om løb – lige her i din inbox. Det er fredag, og vi er godt igang med ugeposten fra Runcast.

Henrik Them sagde farvel

Ugen startede med en temmelig kedelig nyhed, da en af Danmarks absolut største løbeikoner, Henrik Them, på Facebook meddelte, at han stopper som eliteløber på grund af den medfødte hoftesygdom, der har holdt ham ude af konkurrencer i snart halvandet år.

Selvom Henrik i sommers blev opereret for sin hoftedysplasi var det altså ikke muligt at komme tilbage til toppen.

Henrik Them har befundet sig i den absolutte top af danske mellem- og langdistanceløbere og har med en personlig rekord på 2:15:54 slået sit navn fast med syvtommersøm.

Mon ikke Henrik fortsætter sit virke indenfor løbesporten – som træner, og ikke mindst som vært i Podcasten Frontrunner, hvor der virkelig bliver nørdet igennem hvad angår. Du kan finde Frontrunners udsendelser her.

Og fik du ikke fanget Runcast portræt af Henrik Them fra foråret 2016, kan du selvfølgelig stadig fange episoden her. Eller i iTunes her!

Ny rute til Copenhagen Marathon

Copenhagen Marathon har netop offentliggjort den spritnye 2017-rute.

Det største danske maraton har ofte fået på pukkelen for ikke at have den mest spændende rute – meget modsat lillebroren Copenhagen Half – og specielt den anden tur ud omkring Østerbro er frygtet af mangen en løber. Der er simpelthen noget psykologisk hårdt ved efter 25 kilometer igen at skulle løbe væk fra målområdet, når man er så tæt på, at man kan høre speakeren ovre på Islands Brygge.

Det bliver der nu lavet om på med den helt nye rute, der blandt andet nu inddrager Frederiksberg. En bydel, der i de sidste mange år ikke har lagt asfalt til ruten.

Det ser godt ud, og det bliver en spændende tur i løbetur gennem et København i forårsfarver.

Check den nye rute ud her!

Nørderi om iltoptagelse

En lille anbefaling her på falderebet. Har du lidt tid til fordybelse, kom Løbemagasinets webside forleden med en glimrende artikel omkring iltoptagelse og hvor vigtig den er for en maksimal løbepræstation.

Artiklen beskriver på en let tilgængelig måde principperne bag slagvolumen, puls, oxidative enzymer, åndedrætsfrekvens og andre frække ord.

Du finder Løbemagasinets artikel her!

….

Weekenden står for døren og måske venter der en langtur op til et af forårets mange maraton.

Under alle omstændigheder – go’ løbetur!