2017 – Uge #10

Det er igen blevet tid til en gennemgang af begivenheder og historier om løb i medierne gennem den forgangne uge. En uge hvor man kan mærke, at lyset for alvor trænger mørket væk og det simpelthen bliver lettere at være løber.

EM-mania

Sidste weekend var det indendørs EM i atletik, der var den altoverskyggende begivenhed. Et EM, der viste sig at blive en kæmpe succes set med de danske briller.

Først og fremmest naturligvis på grund af Andreas Bubes 800 meter sølvmedalje, der var den første medalje til Danmark i inde-EM siden 2011.

Gik du glip af finalen på 800 meter kan du se den på DRs hjemmeside her!

Ialt var der 4 finalepladser til danskere, hvilket var en fordobling af målsætningen fra Dansk Atletik Forbund. På forbundets hjemmeside er der en god opsummering af det danske EM. Den kan du fanger her!

Og for lige at runde EM af “on a happy note”, så se lige hvordan klasseatleter hepper på deres kollegaer. Det Sara Slott og Andreas Bube, der hepper på Benjamin Lobo i hans første EM-finale.

Det videoklip kan du se her!

DM-vinder med kun en sko

På de hjemlige himmelstrøg var det DM i Lang Cross, der trak overskrifter. Og selvom Peter Glans hos mændende sejrede på den 5×2 km. lange rute i tiden 34:49 minutter – hvilket var 1 minut og 5 sekunder hurtigere end Abdi Ulad – var det Simone Glad fra Sparta, alle snakkede om efter løbet.

Simone vandt kvindernes løb, men det var mere måden hun gjorde det på, der var usædvanlig.

Hun tabte simpelthen den ene sko kort efter start, men vandt alligevel den hårde disciplin i det vinterlige vejr.

“Efter en halv runde kunne jeg ikke længere mærke mine fødder, så jeg kunne ligeså godt bare fortsætte uden sko”, fortalte hun til DR efter løbet. 

Sub-2 timer maraton test

Nike’s ambitioner om at få en løber under 2 timer på et maraton fortsætter. Senest udførte de tre løbere, Eliud Kipchoge, Zersenay Tadesee og Lelisa Desisa et halvmaraton testløb på Monza racerbanen i Italien.

Og to af de tre løbere – Kipchoge og Desisa – kom under 1 time på halvmaraton.

Du kan læse om hele det “tekniske setup” med paceløbere i diamantform, forplejning og Tesla følgebil på Monzabanen i denne artikel fra Runner’s World!

Det var så over-and-out her fra Ugeposten. Må din kommende uge blive belagt med forårskilometer i benenen…