2017 – Uge #09

Efter en kort vinterpause (ferie) til jeres ydmyge redaktør, kaster vi os igen over nyheder om løb fra ind- og udland.

Tid til Tokyo

Og vi starter naturligvis i Japan – nærmere betegnet Tokyo, hvor én af de 6 Marathon Majors blev afholdt i søndags. Og det med en klassesejr til 32-årige Wilson Kipsang, som imponerede ved for fjerde gang i år at løbe under 2:04.

Kenyanske Kipsang slog rekorden for Tokyo Marathon med tiden 2:03:58 mens – også kenyanske – Sarah Chepchirchir på spindesiden hakkede ikke mindre end 4 minutter af sin personlige rekord med tiden 2:19:47.

Suveræne Kipsang fra Kenya kom endnu engang under 2:04

Et andet bemærkelsesværdigt resultat – dog lidt længere nede i rækken – blev løbet af amerikanske Sarah Hall, der i 2015 gik direkte fra mellemdistancerne på bane til maraton. I Tokyo kom hun for første gang under 2:30 i tiden 2:28:26 og sikrede sig en flot 6. plads.

Hvis efternavnet Hall klinger bekendt, skyldes det sikkert Sarahs mand, Ryan Hall, der holder den amerikanske rekord i halvmaraton, 59:43 (2007), og har den amerikanske rekord for det hurtigste debutmaraton 2:08:24 (2007).

Ryan er nu gået på maratonpension og Sarah Hall tilskriver ham en stor del af æren for sin fornemme fremgang, da han har overtaget størstedelen de familiære forpligtelser.

Din ven Mr. Foam Roller

Og vi springer videre til Løbemagasinet, der har en rigtig fin artikel, der lovpriser foam rolleren som løberens bedste ven i forhold til forebyggelse af løbeskader.

Du har sandsynligvis set dem i butikkerne, men hvis ikke du har prøvet en endnu, er det måske ved at være på tide. Løbemagasinet citerer en canadisk undersøgelse for, at en række forsøgspersoner mærkede en klar forbedring i smidighed og fleksibilitet i musklerne, der gav en en klart bedre stræklængde og bevægelsesudslag. Begge faktorer der er kan forbedre den fleksibilitet og skridtlængde, når du løber.

Læs hele artiklen her!

Runner’s world har lavet en glimrende videoserie med rulleøvelser. Og dem får du da her!Så er der EM

Og så er det ellers tid til at sætte sig foran TV-skærmen og tune ind på DR3, der fra på fredag til søndag viser EM i indendørs atletik. Og der er bare lagt i kakkelovnen med spændende dansk deltagelse.

Allerede fredag formiddag skal OL-sølvvinderen Sara Slott Petersen i ilden på 400 meter og Andreas Bube skal give den gas på den dobbelte distance.

De danske deltagere er:

Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) 29 år – 400 meter
Stina Troest (Amager AC) 23 år – 800 meter
Kristoffer Hari (Hvidovre AM) 19 år – 60 meter
Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) 19 år – 400 meter
Andreas Bube (Bagsværd AC) 29 år – 800 meter
Andreas Martinsen (Aarhus 1900) 26 år – 60 meter hæk

Og her kan du finde tiderne for de forskellige discipliner!

Ikke flere godbidder i denne sidste vinter ugepost. Vi løber ind i foråret og marts måned, og det er nu at de fleste af os begynder at intensivere træningen mod de store løb.

Så indtil næste ugepost – giv den gas!