2017 – Uge #05

Klar til endnu et skud nyheder fra løbeverdenen?

Her kommer i hvert fald endnu en ugepost fra Runcast…

Lykkelig løber

Er du lykkelig, når du er ude på dine løbeture? Det er du sandsynligvis, for træning har, som du sikkert ved, vist sig at reducere niveauet af stresshormoner og hjælper mod depression og angst.

Der skal ikke mere end en løbetur på 20 minutter til, før det giver et kæmpe humørløft i de efterfølgende 12 timer. Det viser en undersøgelse foretaget af Vermont Universitet.

Men et boost til humøret er bare en af de mange fordele ved motion. Check den super fine infographic ud, som Happify.com har lavet. Den fortæller meget mere om fordelene ved en rask løbetur eller anden motion.

DM i Kort Cross

I weekenden blev der afholdt DM i Kort Cross, og for engangs skyld måtte Abdi Ulad nøjes med en 2.plads, da han blev slået på 4 kilometer turen af en spurtstærk Peter Glan.

Hos kvinderne var det – naturligvis – en suveræn Anna Emilie Møller, der med 11 sekunder ned til Simone Glad fra Sparta, der tog sejren hjem.

Du kan læse mere om DM i Kort Cross her og høre en glad Peter Glan efter løbet nedenfor.

Slott sikker på 200 meter

Sara Slott Petersen tog også hul på 2017, og sikrede sig en sejr i 200 meter indendørs ved Pallasspelen i Malmö.

Sara løb de 200 meter i 24,07 sekunder, hvilket var bare 0,2 fra hendes egen danske rekord.

Bakteriebombe

Og vi slutter lige med en lille advarsel. Din vandflaske eller væskeblære i rygsækken, er en potentiel bakteriebombe.

I en undersøgelse testede man 12 vandflasker, og fandt ud af, at de indeholdt mere en 300.000 bakterie enheder per kvadratcentimeter.

Til sammenligning har det gennemsnitlige hundelegetøj mindre end 3.000 bakterie enheder per kvadratcentimeter, så du vil hellere slikke din hunds gummi kødben end at drikke af en vandflaske, der ikke er tilstrækkelig rengjort.

Womens Running har lavet en artikel om, hvordan du bedst rengører din væskeblære her. Og samme metode kan bruges til vandflaskerne.

Over and out her fra ugeposten.

Håber dine løbeture i den kommende uge bliver fantastiske.