2017 – Uge #04

Endnu engang er det blevet tid til nyheder og tips fra en verden i løb.

Det er tid til ugeposten fra Runcast – go’ fornøjelse…

Nu bli’r det alvor for Johnny

Runcast #10 er klar til download i din favorit podcast app, iTunes eller her på runcast.dk.

Igen tjekker vi ind hos vores maratondebutant, Johnny Beck Jensen, der nu har fået lavet sit egentlige træningsprogram frem mod hans helt store mål – Haspa Marathon Hamburg til april.

Hør Johnny fortælle om, hvordan han får hverdagen til at hænge sammen med et fuldtidsjob og hør ham løfte sløret for, hvilken tid han skyder efter. Vi kan afsløre, at det er et ambitiøst mål.

Alt går snorlige efter planen, for vores maratondebutant Johnny Beck Jensen.

Livechat om Copenhagen Marathon 2017

Er du én af de mange, der har Copenhagen Marathon som dit store mål, får du på torsdag lejlighed til at skyde løs med spørgsmål omkring alt vedrørende dine forberedelser og selve løbet.

Det er erfarne Henrik Them (hør Runcast portrættet af ham her), der på Facebook deler ud af sin viden, og det hele foregår altså på torsdag mellem klokken 19 og 21.

Hop ind på Facebook siden og deltag i det fede initiativ.

Tjekket inspirationsvideo

Det er så fedt at se, at de traditionelle løbeklubber også nytænker måden at hverve deltagere og medlemmer på.

Aarhus Motion – der blandt andet arrangerer det super populære Bestseller Aarhus City Halvmarathon, har op til flere lækre videoer, der præsenterer deres løb og klub.

Check for eksempel denne ud, og fortæl, at du ikke straks får lyst til en løbetur…

Ingen verdensrekord i Dubai

Forhåbningerne til fredagens Dubai Marathon – og ikke mindst kenyanske Kenenisa Bekele – var skyhøje. Mange havde spået, at den flade (og lidt kedelige) rute bare indbød til, at verdensrekorden på 2:02:57 var alvorligt truet.

Men det nåede faktisk aldrig at blive rigtigt spændende, da Bekele lige efter startskuddet snublede og faldt. Selvom han kom på benene igen, var løbet ligesom kørt, og han måtte udgå efter bare 23K af løbet.

Istedet blev det etiopiske Tamirat Tola, der med tiden 2:04:11 løb sig til sejren. Flot tid og iøvrigt det hurtigste Dubai Marathon nogensinde.

Nyt dansk ultraløb

Er du til ultraløb, er det måske værd at holde øje med hjemmesiden fjordenrundt100.dk hvor den lokale Rinkøbing-dreng, Thomas Lønbæk, har sat sig for, at arrangere et nyt 100 kilometer løb i den smukekste natur rundt om Ringkøbing Fjord.

Thomas, der selv er ivrig løber og for halvandet år siden rykkede fra maratondistancen til ultradistancer, planlægger at afjolde løbet første gang den 26. august 2017, og fortæller om løbet og ruten, at ultraløberne kan glæde sig til en “ikke så ringe løbeoplevelse i den vestjyske natur.”

Du kan læse lidt mere om Thomas Lønbæks planer i denne artikel fra Dagbladet Skjern.

Det var ugens blandede bolcher fra løbeverdenen. Håber du får en fremragende uge i løbeskoene.