2017 – Uge #03

Det er igen blevet den tid på ugen, hvor der lander friske nyheder til dig fra en verden i løbesko. Go’ fornøjelse med ugeposten fra Runcast!

Hold øje med Sif

Læg mærke til navnet Sif Bendix Madsen. Et navn, der allerede tales kraftigt om i triatletkredse, og en pige, der i 2016 vandt europamesterskabet for pige-ungdom. Men Sif kan også gøre sig bemærket i en enkeltstående disciplin, og meget tyder på, at hun kan gøre sig alvorligt gældende på landevejen i løb. I Spartas nytårsløb satte Sif ny Danmarksrekord for U15-16 piger i 10 kilometer landevejsløb med tiden 36:13. På den måde kvaste hun Anna Holms tidligere rekord med ikke mindre end 36 sekunder. Det skriver pastaparty.dk. En af Sif trænere er Claus Hechmann, der netop også er Anna Holms nuværende træner, så det bliver spændende at følge, om Sif fremover satser på triatlonsporten eller løberiet.

Løb og øl

“Vi har også et grundlæggende præmis om, at vi ikke går på kompromis med livsnydelsen. Vi vil stadig drikke øl”, fortæller Søren Runge fra Mikeller Running Club (MRC). Løbeklubben, hvis “chapters” spreder sig som en løbeild verden over og idag er repræsenteret ikke mindre end 85 steder. Klubben bygger på det uhyre simple princip, at man løber en tur, hvorefter man drikker en øl sammen. Loberne.dk har portrætteret stifteren og klubben i en lang onlineartikel. Mikkeler Running Club er bare én af de mange nye løbefællesskaber, der skyder frem overalt. Fik du hørt Runcast #01 om NBRO Running. Ellers kan du streame den på runcast.dk eller fange den i iTunes.

Hård træningslejr

Det er ikke kun på løbebanen, det gælder, at give den gas med træning, hvis du skal begå dig blandt verdens absolut bedste løbere i 400 meter hæk. Der skal arbejdes benhårdt i styrketræningslokalet, hvilket dette Facebookopslag fra Sara Slott viser alt om. Sara har brugt starten af 2017 i træningslejr i Florida sammen med blandt andre den belgiske hækkeløber Axelle Dauwens, du kan se udfører de første af øvelserne.

Ny løbepodcast

I ugens løb så en ny løbepodcast dagens lys – eller det vil sige, at podcasten blev tilgængelig i Itunes og diverse podcastapps. Frontrunner, som podcasten hedder, graver dybt i løbenørderiet, og går i detaljer med navne, resultater og insiderviden fra løbeverdenen. Bag podcasten står blandt andre eliteløber Henrik Them, som du tidligere har kunnet stifte bekendtskab med i Runcast, hvor vi tegnede et portræt af ham. Her fra Runcast ønsker vi vores broderpodcast al mulig held og lykke. Vi er super glade for, at der er kommet endnu mere løb i lyduniverset. Giv Frontrunner et skud her!

Nysgerrighed

Hvis du kan se denne uges videohaps på 15 minutter, uden bagefter at have fået lyst til at snøre løbeskoene og drømme om dit (måske) første ultraløb, så er der noget galt. “Curiosity” tegner et miniportræt af 3 ultraløbere før, under og efter 2014 udgaven af Ultra Trail du Mont Blanc, der er et 160 kilometer kuperet løb, der tager deltagerne rundt om det majestætiske Mont Blanc og bringer dem gennem både Frankrig, Italien og Schweiz. De tre deltagere er den sprælske og humørfyldte kvindelige løber, Rory Bosio, den reflektive eksnarkoman, Timothy Olson, og den super optimistiske veteran, Hal Koerner. De tre ekstremt forskellige ultraløbere giver et fantastisk indblik i nogle af de mange facetter en løber af denne kaliber kan indeholde. Vi lukker ugeposten ned for denne gang. Del meget gerne på de sociale medier, skriv dig selv op eller følg Runcast Facebooksiden. Ha’ en go’ uge i løbeskoene…