2017 – Uge #02

Igen er der ugepost, hvor vi kigger på verden set fra et par løbesko.

God fornøjelse!

Abdi i hælene på Mo Farah

Abdi Ulad deltog lørdag i det årlige Great Edinburgh XCountry 8km crossløb, hvor Europa og USA dyster mod hinanden i cross holdkamp.

Og Abdi gjorde det godt – han var lige i hælene på Mo Farah (der blev nummer 7) og satte en flot 9. plads ind i tiden 25.02. Da banen var en mudret og hård fornøjelse, må man sige, at det var et mere end godkendt resultat.

Og bagefter, var der tid til hyggesnak og en selfie. Som en følger skriver; En legende og en kommende legende.

Løber og bloddonor

Har du spekuleret på, hvordan du kan få din løbetræning til at hænge sammen med at være bloddonor, så kan du finde svaret i en undersøgelse fra 2015.

Indenfor 24 timer efter tapningen vil din ydeevne være “markant” nedsat, da din blodvolumen er væsentligt lavere. Efter  24 timer er den dog oprettet, så du kun vil mærke en nedsættelse på 5-10 procent.

I forhold til din udholdenhedsevne, testede man i et forskningsprojekt nogle løbere før transfusion og så igen efter 3, 7, 14 og 28 dage, og her fandt forskerne ud af, at udholdenheden var nedsat 5,2 procent efter 3 dage mens de fleste løbere var tilbage til deres udgangspunkt efter 14 dage.

Forskningsprojektet konkluderer, at det er en god idé at have minimum 5 uger mellem seneste tapning og et motionsløb – hvis du vel at mærke går efter en PR.

Garmin Fenix 5

Hører du til det mere gadget nørdede segment af løbere, og elsker du at have alskens data på håndledet, så var den helt store nyhed i den forgangne uge, at Garmin præsenterede deres Fenix 5 sportsur.

I lang tid har Fenix 3 været Garmins top sportsur og en klar kæledægge blandt løbere, men nu har uret altså fået en opgradering.

Skal ikke i disse spalter komme ind på nye features, men kig selv på Garmins side.

Zuckerbergs år i løb

Ved indgangen til 2016, skrev Facebookstifter, Mark Zuckerberg, et opslag på sin egen Facebookside, hvor han afslørede et nytårsfortsæt om at løbe 365 miles (587 kilometer) inden året var omme.

Det er måske ikke en distance, der får nogle af jer til at blegne, men ikke desto mindre kan det godt være en udfordring for en mand i Zuckerbergs position.

Det bedste ved Facebookstifterens opslag var nu, at det skabte kæmpe opmærksomhed, og snart var der dannet en gruppe (i skrivende stund med 129.973 medlemmer) omkring begivenheden. Her delte medlemmerne deres løbeoplevelser og udfordringer, og Zuckerberg selv har været meget aktiv.

De 365 miles blev nået og naturligvis blev løbene delt ivrigt på Facebook.

Indtil næste ugepost (eller måske podcastlyt), håber jeg, at du får nogle gode kilometer i benene.

Husk, at dagslyset allerede er tiltaget med over 20 minutter.