2017 – Uge #01

Håber alle er kommet fint ind i 2017 – det nye løbeår, hvor vi typisk nulstiller kilometertælleren, sætter os nye mål og mod alle odds, mørke og kulde tager fat på en ny fantastisk periode i løbeskoene.

Måske du allerede har logget de første kilometer?

Under alle omstændigheder får du her årets første ugepost fra Runcast.

Anna Emilie nr. 3
Vi starter i det danske, hvor et af de største danske talenter i langdistanceløb i årtier, Anne Emilie Møller, kom på 3. pladsen i prisuddelingen Årets Fund 2016.

Prisen uddeles hvert år af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken, og det var andet år i træk, at Anna Emilie fik en 3. plads.

Førstepladsen gik i år til fodboldspilleren Kasper Dolberg mens cykelrytteren Niklas Larsen indtog 2. pladsen.

Anna Emilie har dog chancen for endnu en pris, når Danmarks Olympiske Håb bliver uddelt i forbindelse med Sport 2017 showet i Herning den 7. januar.

Verdens hårdeste ultraløb
Denne uges multimedia anbefaling går til den fremragende dokumentar om Barkleys Marathon, som du kan finde på Netflix.

Det er en fantastisk historie om et af verdens – hvis ikke verdens – hårdeste ultraløb. Et løb, hvor det absolut ikke er udsædvanligt, at ingen gennemfører, og hvor det at gennemføre de første 3 “loops” ud af 5 for mange er det ultimative mål – et mål som ironisk kaldes at afslutte Barkleys Fun Run.

Barkleys Marathon er på ialt omkring 100 miles, der løbes i Tennessees kuperede bjerge og skove, og skal gennemføres på max 60 timer. Uopnåeligt for langt de fleste og sindsygt hårdt for de få, der gennemfører.

Løbet er omgivet af mystik og spøjse traditioner. Der er ingen afmærkninger på ruten, “entrance fee” ligger på 1,50$ og en gave til arrangøren, der skifter fra år til år i forhold til, hvad han har brug for – for eksempel en skovmandsskjorte. Og så er der lige den detalje, at kun 40 løbere får lov at stille op hvert år.

Det er på alle måder et vildt ultraløb – og en vild dokumentar.

Abdi fejrede nytår med sejr
Det er lige før, vi skal have en dedikeret plads til Abdi Ulad i Ugeposten.

På årets sidste dag valgte den danske løber, at fejre nytåret med en sejr i Rabobank Sylvestercross i Soest ved Utrecht. Abdi slog sin svenske rival David Nilsson med 5 sekunder, og kan således tage til den næste udfordring – Great Edinburgh XCountry den 7. januar – med selvtilliden i top.

Og så lidt navlepilleri…
Som det sig hør og bør, vil jeg også lige gøre status her ved startlinien til det nye år. En status for Runcast, selvom vi ikke har eksisteret et helt år endnu.

Men hvad der startede som en strøtanke på en løbetur i starten af 2016, en dansk podcast om løb for løbere, har bidt sig fast, og vi får flere og flere lyttere, Facebook likes og abonnenter af ugeposten.

Det er vildt og overvældende – tak til jer alle, specielt til jer, der kommer med kommentarer og input, deler opslagene på Facebook, så vi kan nå endnu bredere ud og til jer, der har anmeldt Runcast på iTunes.

Flere gange ligger Runcast helt i top, når en ny episode er online, hvilket bare giver endnu mere blod på tanden til at lave bedre og bedre episoder.

Runcast episoder er i skrivende stund (mandag eftermiddag) blevet downloadet 10.109 gange!

Det er vildt! Det er fedt!

Godt nytår herfra!

Skriv altid på Facebook eller mail@runcast.dk hvis du brænder inde med kommentarer eller forslag til forbedringer.