2016 – Uge #52

Håber alle har haft en fantastisk jul og måske haft tid til en enkelt lille tur på landevejen eller i skoven i konkurrence med sul og flæsk.

Det er tid til ugeposten fra Runcast.

Abdi Ulad mod Mo Farah
Vi starter med den danske topløber, Abdi Ulad, der repræsenterede de danske farver til OL i Rio på maratondistancen. Men det bliver på en noget kortere distance han skal løbe, når han allerede den 7. januar skal repræsentere Team Europa i det klassiske Great Edinburgh XCountry crossløb.

Abdis flotte 12.plads ved EM i Cross for nylig gav ham i første gang en reserveplads, og afbud gør, at han altså nu stiller til start.

Det er hårde typer, som blandt andre Mo Farah, den danske stjerneløber skal kæmpe imod, og der skulle være en chance for at fange det på TV, hvis man har den store pakke fra YouSee og kan finde BBC ONE.

…og mere Mo
Og mens vi er ved den britiske løber med somaliske rødder – samt olympiske 10.000 meter champ – så er han ved at indstille kikkerten på maratondistancen, når han lige kommer på den anden side af VM i 2017.

“I want to do it. I believe I have to learn about the event. I have to understand what it takes.”, fortæller Mo til Olympic Channel TV.

Den klassiske baneløber har kun løbet et maraton før, nemlig London i 2014. Her kom han over målstregen i tiden 2:08:21, så det skal blive rigtigt spændende at følge hans udvikling.

Jungle Ultra dokumentar
Måske du har fanget den seneste Runcast med ekstremløber Gitte Hansen, og på den måde hørt beskrivelsen af det vanvittigt hårde Jungle Ultra? Hvis ikke kan du naturligvis stadig fange den her på siden eller i iTunes.

Men nu kan du også se en hel udsendelse om løbet, og de strabadser, som det byder på. Det er DRTV, der har den britiske dokumentarserie med eventyreren Richard Parks liggende til streaming. I denne episode skal han netop gennemføre Jungle Ultra, der vel at mærke består af 5 maraton på 5 dage.

Du har indtil den 2. januar til at se udsendelsen.

The Beer Mile
Prøv at løbe 4 omgange på et atletikstadion. Hvor hurtigt kunne du gøre det?

Én ting er, at den 22-årige canadier, Corey Bellemore, kan gøre det på 4 minutter og 34 sekunder. Det er i sig selv temmelig hurtigt. Men læg så oveni, at du skal bælle en øl (35,5 cl.) ned efter hver omgang!

Coreys talent har landet ham en fed sponsoraftale med Adidas, og faktisk er han så hurtig (uden øl), at han håber at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020 på 800 meterdistancen.


Det var alt for ugeposten i denne omgang. Næste gang bliver lige på den anden side af nytåret – formentlig alle med et par nytårsfortsæt om mål for 2017.