2016 – Uge #51

Det er som om, at de danske løbere får tærsket grundtræning, så det er ikke de danske nyheder, der vælter ud af kanalerne.

Men et par løbenyheder er det da blevet til alligevel.

Vi er klar med ugeposten fra Runcast.

Maraton på under 2 timer
I mange år er snakken gået, om det nogensinde vil være muligt at bryde grænsen på 2 timer for maratondistancen.

Nu sætter Nike alt ind på at få det til at lykkes med projektet Breaking2.

Nike har allieret sig med tre af de absolut ypperste langdistanceløbere; Eliud Kipchoge fra Kenya, der har løbet maraton i 2:03:05, Lelisa Desisa fra Ethiopia, der debutere på maratondistancen i tiden 2:04:45  og Zersenay Tadese fra Eritrea, der er verdensrekordindehaver i halvmaraton med tiden 58:23.

Det er jo nogle kapable herrer, men det er immervæk også lidt af en udfordring, der ligger foran dem. De skal barbere intet mindre end 4 sekunder af tiden for samtlige 42 kilometer – det svarer til en kilometertid på 2:50!

Og Nike har samlet et hold med alt, hvad der bimler og bamler af førende eksperter indenfor biomekanik, coaching, design, mekanik, materiale udvikling, ernæring, sportpsykologi og -fysiologi.

Der er ikke sat en deadline for at komme under de 2 timer, men det bliver interessant at følge.

Udviklingen i verdensrekorden for maraton. Illustration, Dan Redding, Runner’s World

Fra coma til Kona
Fik du ikke set dokumentaren om den danske triatlet, Camilla Pedersen, da den blev sendt på dansk TV, har du nu chancen på Red Bull TV på din tablet eller computer.

Dokumentaren følger Camillas vej tilbage til verdensmesterskaberne i Ironman på Hawaii, efter hun i 2013 nær blev dræbt, da en bil torpederede hende under en træningstur på cykel.

På det tidspunkt havde Camilla netop vundet europamesterskabet i ironman og var derfor absolut én af favoritterne til verdensmestertitlen.

Du skal tage at se dokumentaren!

Ugens sociale pletskud
Denne gang er det det alternative løbefælleskab, NBRO, fra Nørrebro i København, der har fanget et alternativt snapshot af deres fællesskab.

Fangede du ikke Runcasts portræt af NBRO running i foråret, kan du gøre det her. Ellers kan det måske friste med et genlyt.

Ugens citat

“Being a runner means you are now ‘free’ to win and lose and live life to its fullest.” – Bill Rodgers, legendarisk amerikansk maratonløber

En løbeuge er overstået – vi nulstiller kilometertælleren og tager hul på en ny uge i løbeskoene.

Håber I får en fantastisk en af slagsen.