2016 – Uge #50

Halløj – og velkommen til endnu en ugepost fra Runcast med en opsamling af løbenyheder og sociale indspark fra den senest uges tid.

Flot EM søvmedalje
Vi starter med den vildeste danske atletikpræstation i lang tid – nemlig danske Anna Emilie Møllers sølvmedalje til EM i cross for kvinder U20.

Anna Emilie Møller repræsenterede Danmark til OL i 3000 meter forhindringsløb og vandt i starten af oktober Eremitageløbet, hvor hun også slog rekorden, så præstationen til EM i cross må bare siges, at være en værdig afslutning på et fantastisk år, for den 19-årige Blovstrød Løve.

 

Sara Slott fik Idrætsprisen 2016
Og nu vi er ved medaljer, priser og danske OL-deltagere, så var det hækkeløberen Sara Slott Petersen, der i år modtog Kulturministerens Idrætspris 2016.

I sin tale til Sara Slott bemærkede kulturministerne, at den populære og altid smilende hækkeløber udover de sportslige bedrifter har gjort sig bemærket ved at balancere eliteidræt med uddannelse og tilværelsen som nybagt mor.

 

Nyd øjeblikket
Ugens sociale indspark – og vise ord – kommer fra eliteløber Henrik Them, der i øjeblikket er på vej til at kæmpe sig tilbage efter en hofteoperation i efteråret.

Henrik minder os alle om at stoppe op og nyde øjeblikket – og være tilfreds med vores præstationer, uanset hvilket niveau vi løber på.

Fik du ikke fanget Runcast portræt af Henrik Them kan du fange det her!

Citatet

“Even when you have gone as far as you can, you can find a bit more strength deep inside you, if you look closely enough.” ~ Hal Higdon

Runcast #09 – Ekstrem maraton mormor
Og så skal vi da lige huske at nævne, at der er en ny podcast episode online.

Denne gang tegner vi et portræt af ekstremløber Gitte Hansen, der vel nok er en af de sejeste mormødre i landet.

Gitte driver til daglig den hyggelige café Mormors i Bredgade i det indre København, men når hun ikke langer træstammer og café latte over disken, slider hun løbesko op i Saharas ørken eller Amazonas jungle.

Gør dig selv en tjeneste og hør det fascinerende interview med Gitte. Du kan fange den på runcast.dk, i Itunes eller i din yndlings podcast app.

Kan du iøvrigt li’, hvad du hører vil det hjælpe meget, at du går i Itunes og anmelder med stjerner eller et par få udvalgte ord. Det betyder rigtigt meget for ratingen i iTunes biblioteket og dermed for udbredelsen af Runcast.

Har du ikke allerede skrevet dig op til at få ugeposten fra Runcast direkte i din mailboks hver uge, kan du gøre det her!

Det var alt for denne uge. Forhåbentlig får du nogle kilometer lagt bag dig i den kommende uge.