2016 – Uge #49

En uge er gået – her får du endnu engang stort og småt fra løbeverdenen.

Velkommen til ugeposten fra Runcast!

Løbende minister
Det er måske ikke lige poltik og regeringsdannelse, man som oftest forbinder med løb. Ikke desto mindre er det temaet for vores første indslag.

I den forløbne uge forlod Kristian Jensen (V) udenrigsministeriet og sagde goddag til Finansministeriet. Det markerede han med denne video på sin Facebook profil, hvor han afslører en del af de mange, mange steder i verden, han har oplevet med sine løbesko på.

Mon ikke de kommende løbeture bliver langt mere centreret omkring Slotsholmen?

Ugens citat

“If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon.” ~ Emil Zatopek

 

Ugeposten direkte i din mailboks
Skal du ikke have dit ugentlige tilskud af vitaminer fra løbeverdenen direkte i din mailboks?

 

Hvem løber hurtigst?
TV2s SportLab satte Danmarks bedste langdistanceløber, Abdi Ulad, stævne på en cindersbane, for at få afklaret, om 21 motionister kunne slå ham i kampen om at gennemføre et halvmaraton hurtigst.

Abdi skulle løbe alle 21 kilometer selv, mens motionisterne – bestående af ansatte fra TV2 sporten – måtte skifte med en ny frisk løber for hver 1 kilometer.

Hvem tror du vandt eksperimentet? Check det ud på TV2 Sportlabs “long read” med masser af baggrund, videoklip og ekstra guf.

Som service oplysning kan vi afsløre, at Abdi Ulads personlige rekord på halvmaratondistancen er 1:02:24.

CPH Half åben for tilmelding
Det var også i denne uge, at der blev åbnet for tilmelding til Copenhagen Half Marathon. Løbet der må siges at bejle til pladsen som Danmarks mest hypede og internationale løb.

Løbet – der udsprang af verdensmesterskaberne på halvmaratondistancen i 2014 – tiltrækker den absolutte verdenselite, og mange i atletikverdenen forventer, at den flade københavnske rute kommer til at lægge asfalt til en verdensrekord.

Om det bliver i 2017 må tiden vise.

VM i cross country 2019
Og nu hvor vi er ved store internationale begivenheder i vores lille andedam, var det også i denne uge, at det internationale atletikforbund tildelte Danmark VM i Cross Country 2019.

Cross disciplinen betragtes som en af de absolut hårdeste, og tager du medalje hjem her vil du blive beundret af den absolutte elite indenfor atletikken.

Det bliver i Århus, at mesterskaberne skal afholdes, og der konkurreres på henholdsvis kort og lang distance. Den korte distance er 4 km for begge køn, mens den lange er 6 km for kvinder og 10 km for mænd.

Få ugeposten i din mailboks
Husk at abonnér på ugeposten fra Runcast.

Du kan også følge med på Facebook og Twitter.

Husk også at abonnér på Runcast i iTunes, eller i din yndlings podcast app, så du automatisk får besked, når der er en ny episode klar til dig.